Dzejnieces un dziesminieces Broņislavas Martuževas sapnis bija kļūt par skolotāju. Broņa ļoti gribēja stāties Rēzeknes skolotāju institūtā. Kādureiz sapnī Broņa redz, ka tēvam jautā: kā tu domā, es tikšu institūtā vai netikšu? Tēvs viņai atbildēja: institūtā tu tiksi, bet par skolotāju nekad nebūsi. Un pēc pauzes piebildis: bet kaut kas liels no tevis iznāks. Liktenis tiešām iegriezās tā, ka par skolotāju nekļuva, tāpēc zīmīgi, ka dzejnieces simtgades pasākums notika Lubānas vidusskolā. Broņai tas patiktu.
 
Uz skatuves 8. aprīlī, Broņas dzimšanas dienas pasākumā, Lubānas vidusskolas skolēni, Nacionālā teātra aktrises Dace Bonāte un Indra Burkovska un mūziķi Andris Baltacis un Aldis Kise skaistā jubilejas koncertprogrammā “Kā putni dzied”.
 
Atmiņā no pasākuma paliek Broņislavas Martuževas fonda “Rakstītāja” valdes priekšsēdētājas Annas Eglienas vārdi: - 1949.gada 7.aprīlī, dienu pirms savas 25. dzimšanas dienas, Broņislava pagrīdē rakstīja dzejoli – lūgumu sev gadu mijā: "Dievs, dziedāt lieci man kā putni dzied!" Par putna brīvību un putna prieku, par brīvību nebrīvē, kad "var tevi izpostīt, bet nevar uzvarēt "– par to šis pasākums un dzejnieces godinājums. Par ticību un mīlestību, jo "caur mīlestību gara sēkla dīgst"…
Skatīt fotoreportāžu no pasākuma: ŠEIT

Jaunākie notikumi

18
Mai
Lubānas mototrasē

18
Mai
Pagalmiņā aiz Lubānas multifunkcionālā centra

26
Mai
Lubānas ev. lut. baznīcā

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.