Borisa un Ināras Teterevu fonds turpina labdarības programmu „Dakter, es labi redzu!”. Tās ietvaros aprīļa pirmajā pusē tiks veikta bezmaksas redzes pārbaude 23 lauku skolās Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novados. Nepieciešamības gadījumā skolēni iegūs recepti - dāvanu karti bezmaksas briļļu saņemšanai.

 

Programmas „Dakter, es labi redzu!” mērķis ir laikus konstatēt redzes pasliktināšanos skolēniem Latvijas lauku skolās. Tās ietvaros sertificēts oftalmologs ierodas pieteiktajā skolā ar visu nepieciešamo mobilo aparatūru. Pēc bezmaksas redzes pārbaudes bērni saņem dāvanu karti 45 eiro vērtībā briļļu iegādei. Kopš 2013. gada programmas ietvaros redze pārbaudīta jau 304 lauku skolās 10 522 skolēniem, no kuriem 2 266 skolēni saņēma receptes - dāvanu kartes briļļu iegādei.  Šobrīd redzes pārbaude veikta jau 66 novados. Programmas uzdevums ir aptvert mazās lauku skolas visos Latvijas novados.

Oftalmologs Dr. Aleksandrs Ceunovs pauž gandarījumu par iespēju palīdzēt trūcīgu ģimeņu bērniem no attālākiem Latvijas reģioniem. Vienlaikus viņš atzīst, ka situācija ir sliktāka apvidos, kuros ir maz iespēju regulāri pārbaudīt redzi, kā arī ierobežoti ģimeņu materiālie apstākļi.

Laikus nepamanītas redzes izmaiņas apgrūtina mācību satura uztveri, socializēšanos un nākotnes iespējas darba tirgū. Redzes izmaiņas palīdz koriģēt briļļu pastāvīga lietošana. Diemžēl nereti sāk rasties tuvredzības problēmas, ja tās netiek savlaicīgi risinātas. Bieži tas notiek tādēļ, ka acu ārsts nav pieejams bērnu dzīvesvietas tuvumā, kā arī ģimenēm trūkst līdzekļu piemērotu briļļu vai lēcu iegādei. 

Meirānu Kalpaka pamatskolā un Lubānas vidusskolā redzes pārbaude notiks 31. martā. 

Plašāk par oftalmologa vizītēm skolās uzziniet infografikā: http://ej.uz/oa5e

 

 

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.