Pēc daudzu gadu pārtraukuma motokrosa sacensības Lubānā tika atjaunotas 2020.g. 10. oktobrī. Tās organizēja biedrība "Motoklubs Lubāna". Šī gada 3. jūlijā plkst. 10.30 Lubānas mototrasē tika rīkotas sacensības - "Motokross Lubāna 2021"

Skaistā vietā, koku ielokā, netālu no Lubānas uzbūvēta mototrase. Tepat arī Aiviekste. Ainava burvīga, trasē ir atstāti bērzu puduri, ozols… Latvijas glezna, kurā starp košo vasaras zaļumu aizvijas līkumotā mototrase – vedot te augšā, te lejā… Pa Aiviekstes krastu ved ierīkota dabas taka līdz atduries atpūtas vietiņā, kur var baudīt paēnu, ieslīgstot glītos koka solos. Mazliet tālāk vīd atpūtas namiņš, kurš pašreiz vēl ir tapšanas stadijā. Lejup - Aiviekstes ūdeņos - pasažierus gaida kuģītis, tepat piestājis arī Alvja Kraukļa plosts, gatavs darbam jebkuru minūti.

Un tā, šādā jaukā atmosfērā 3. jūlijā Lubānā notiek 2. motokross pēc daudzu gadu pārtraukuma.

Programmā: Latvijas junioru čempionāts, Retro kauss motokrosā, Zelta mopēds, MX dāmas. Piedalās 221 motobraucējs no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas.

Komentētājs – motokrosa leģenda ar 30 gadu komentētāja stāžu ar iesauku Fodža jeb īstajā vārdā Ēriks Fogels. Ceļā starp skatītāju un sportistu bloku pavīd redzēta seja. Jā, tas taču motosportists Jānis Vinters, kurš kā izrādās šurp atvedis startēt savu dēlu un meitu. Ieradies arī daudzkārtējais Latvijas čempions motokrosā dažādās klasēs Jānis Mironovs jeb kā viņu motokrosa pasaules pārzinātāji un fani sauc - Mircis. Viņš esot startējis motokrosā Lubānā 1987.g.

Skatītāji ērti izkārtojušies pa visu mototrasi. Skatītāju ērtībai (sēdēšanai) šogad sagādāts vēl vairāk siena rulonu. Tomēr, tā kā diena ir diezgan silta, tad skatītāji vairāk meklē paēnu gar trases malu.

Un atkal pēc motokrosa jautājums vienmēr optimistiski noskaņotajam un smaidīgajam biedrības “Lubānas mototrase” valdes loceklim Guntim Klikučam par to, kā izdevies pasākums.

“Lielos vilcienos viss izdevās labi. Novērojām, ka mototrasē vēl jāveic atsevišķi uzlabojumi. Vienmēr var gribēt kaut ko vairāk un izdarīt labāk. Nebijām gatavi tik lielam sportistu skaitam, tāpēc nebijām sportistu zonā novietojuši pietiekamu skaitu tualešu. Vairāk domājām par skatītāju pieplūdumu. Bet kopumā mēs, organizatori, varam būt gandarīti par izdevušos dienu un pasākumu. Zinu jau, ka gribi pajautāt, vai nākamgad tiksimies mototrasē atkal? Noteikti. Vai tad vairs var apstāties? Tik daudz ir paveikts, šeit tikai braukt un braukt… Sūtīsim Latvijas motosporta federācijai savu pieteikumu motokrosam un gaidīsim apstiprinājumu. Veiksmīgi esam izturējuši arī policijas reidu uz Covid-19 testu. Neko neesam pārkāpuši. Mūsu skatītāji ir bijuši apzinīgi.

Vienīgais – diena bija pārāk piesātināta ar braucieniem, gara un nogurdinoša. Pēdējais starts bija 20.00. Pēdējie apbalvojumi tika pasniegti 21.30.

Īpašu paldies gribu pateikt Aināram Akmentiņam un Sandijam Klikučam par lielo ieguldīto darbu mototrases sagatavošanā un par paveikto sacensību dienā. Ar apskaņošanu palīdzēja z./s. “Miglas” (Aigars Šķēls).

Paldies sponsoriem: Lubānas novada pašvaldība, AS "Latvijas nafta", AS "Viada", SIA "JIKEL", SIA "MEKE", SIA "Holzwerke Lubāna", Lubānas patērētāju biedrība, Lubānas vīnotava, SIA "MDM 85", b-ba "Aborieši", ZS "Vilces", Vēja brāļu ordenis MC, veikals ,"Motoland", internetveikals 707.

Īpašs paldies Ričardam Jelaginam, Raimondam Jelaginam, Agitai Mūriņai, Raitim Āboliņam, Ivaram Rauskam, Jānim Levānam, Gintim Dzenim, Ilgvaram Ivanovam, Guntim Čoderam, Gvido Čerbakovam, Kasparam Tropam, Uldim Klikučam, Sandrai Mūriņai, Astrīdai Ločmelei, Solvitai Grosbergai, Vilnim Bāliņam, Betijai Luīzei un Megijai Keitai Klikučām, Sindijai Zīlītei, Aigaram Šķēlam un sacensību komentētājam Ērikam Fogelam,” tā Guntis Klikučs.

Uz tikšanos nākamgad Lubānā!

 

Motokrosa norisēm līdzi sekoja Ligita Pētersone

Piedāvājam atskatu uz notikušajām sacensībām.

 

Jaunākie notikumi

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.