14. februārī tiek svinēta Svētā Valentīna diena jeb Visu mīlētāju diena. Šie svētki dažādās kultūrās un sabiedrībās tiek uztverti atšķirīgi, arī Latvijā nav viennozīmīga viedokļa – kamēr vieni aktīvi svin, citi norāda, ka tie nav mūsu kultūrai raksturīgi svētki. Lai noskaidrotu, ko par šiem svētkiem domā Lubānas pilsētas un novada iedzīvotāji un kādi ir svinēšanas paradumi, Biznesa augstskola Turība aicina piedalīties aptaujā. 

"Lai gan no vienas puses svētku nekad nevar būt par daudz, Latvijas sabiedrībā liela daļa svētku ir pārāk komercializēti. Viss, protams, ir atkarīgs no paša cilvēka - vai svētkiem tiek piešķirta emocionāla nozīme vai uzsvars tomēr tiek likts uz finansiālo aspektu, piemēram, dāvanām," stāsta studiju programmas “Mārketings un tirdzniecības vadība” vadītāja Iveta Liniņa. 

Ar aptaujas palīdzību plānots noskaidrot, kādi ir Svētā Valentīna dienas svinēšanas paradumi Latvijā, vai mūsu sabiedrībā šie svētki ir plaši izplatīti un, kāda ir nostāja pret svinētājiem?  Tāpat plānots skaidrot, kāda summa šajos svētkos vidēji tiek atvēlēta dāvanai mīļotajam cilvēkam? 

Aptauja ir anonīma un tās aizpildīšanai nepieciešamas vien dažas minūtes. Atbildes tiks gaidītas līdz 10. februārim. Aptauja pieejama ŠEIT. Aptaujas rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā. 

Papildu informācija:

Krista Ribakova
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Biznesa augstskola Turība

Tālr.: 67606102, 26106955

krista.ribakova@turiba.lv 

www.turiba.lv  

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.