Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Madonas biznesa inkubatorā noslēgusies pavasara dalībnieku uzņemšanas sesija. Kopumā saņemts 31 pieteikums: 20 pirmsinkubācijas un 11 inkubācijas programmā.

Pirmsinkubācijas programmā šogad tika uzņemti 20 jauni dalībnieki, kas pārstāv ļoti dažādas nozares – pārtikas ražošana, tūrisms, metāla apstrāde, kafijas pārstrāde, grilu ražošana u.c. Jau drīz programmas dalībnieki uzsāks mācības, lai pietuvotos savas biznesa idejas realizācijai. Šajā uzņemšanas sesijā interese par inkubatoru bija ļoti liela. Arvien biežāk inkubatorā ierodas biznesa ideju autori, kam ir skaidra uzņēmējdarbības ideja un pilnīga izpratne par atbalstu, ko sniedz inkubatori. LIAA biznesa inkubatori darbojas kopš 2016. gada un šobrīd redzams, ka programma kļuvusi atpazīstama un reģiona uzņēmējiem ļoti nozīmīga.

6. aprīlī notika Madonas novada konsultatīvās komisijas sēde, kura vērtē pietiekuma anketas inkubācijas programmai. Konkursā bija pieteikušies 11 jaunie uzņēmumi, un, atbilstoši inkubatora uzņemšanas kārtības nolikumam, Madonas biznesa inkubatorā tika uzņemti pieci dalībnieki. Pieteikumi un prezentācijas šogad bija ļoti labi sagatavoti un līdzvērtīgi, līdz ar to komisijai bija sarežģīti pieņemt gala lēmumu. Noslēgumā izšķirošā nozīme bija Biznesa inkubatoru atbalsta programmas kopējām prasībām, kas vienādas visos 15 biznesa inkubatoros – uzņēmuma eksportspēja, apgrozījuma potenciāls un iespējas radīt jaunas darba vietas. Atšķirībā no citiem gadiem, sēde un biznesa ideju prezentācijas notika attālināti.

Jaunie inkubācijas programmas dalībnieki pārsvarā pārstāv pārtikas ražošanas nozari:

SIA “Madonas Uguns Siers” – Premium klases siera ražotne: “Esam jauns uzņēmums, kas specializējas siera ražošanā. Visaugstākās kvalitātes izejvielas, rūpīgi izstrādātas receptes un profesionāļu komanda ir visgardākā siera tapšanas pamatā. Savu darbību mēs esam uzsākuši ar Raclette šķirnes siera ražošanu, tas ir puscietais siers ar īpašu pasniegšanas rituālu.”

SIA “Letari” – rīsu mini galešu un čipsu ražotne: “Mūsu mērķis ir izveidot modernu mini rīsu galešu un rīsu čipsu ražotni, kurā tiks nodrošinātas darba vietas novada iedzīvotājiem. Vēlamies izveidot atpazīstamu uzņēmuma zīmolu, strādāt pēc visaugstākajiem standartiem, iegūt produktu kvalitātes sertifikātus. Plānojam veicināt produkta noietu vietējā un eksporta tirgū, kā arī tiekties uz jauniem mērķiem.”

SIA “BroVar” – augstas kvalitātes stiprie alkoholiskie dzērieni ar zīmolu “VARA KLĀNU”: “Esam mazā alkohola ražotne Varakļānos un piedāvājam četru garšu dzērienus. Mūsu galvenais kritērijs ir dabīgi produkti, kuriem netiek piejaukti sīrupi vai krāsvielas. Visi produkti ir divkārši destilēti un filtrēti.  Ozols ir 42% stiprs un tiek izturēts ozolkoka mucā. Pārējie produkti tiek noturēti uz attiecīgajiem augļiem un ogām, bez piejaukumiem un satur 30% alkohola. Viss, ko darām, ir rūpīgs roku darbs.”

SIA “Contra Brewing Co” – amatalus, ar kuru var iedraudzēties: “Ražojam amatalu, kas mērķēts uz alus baudītājiem, kuriem lielveikalu plauktos atrodamais alus sortiments kļūst garlaicīgs. Ar inkubatora atbalstu plānojam tālāk attīstīt “Contra” zīmolu un produktu identitāti. Inkubatora veidotā kopiena, mūsuprāt, būs lieliska vide pieredzes apmaiņai un jaunu kontaktu veidošanai.”

SIA “Salix Solution” – ainavas bioinženierija un klūgu skulptūras: “SIA “Salix Solutions” pamatpakalpojumi ir ainavu bioinženierija - dažādu ar teritorijas labiekārtošanu un ainavu arhitektūru saistītu problēmu risinājumi, lai veidotu drošu, ērtu un ilgtspējīgu apkārtējo vidi. Ainavu bioinženierija balstās uz dzīvo augu izmantošanu, zināšanām un pareizu tehnisko izpildījumu, tiek aizvietoti dažādi mākslīgie materiāli, energoietilpīgas un piesārņojošas metodes. Pie jau piedāvātajām produktu grupām (dzīvžogi un nožogojošie stādījumi, konstrukcijas un stādījumi krastu un nogāžu nostiprināšanai, nojumes, dekoratīvās konstrukcijas un stādījumi, konstrukcijas bērnu rotaļām u. c.) plānojam attīstīt kompleksos risinājumus pilsētvidei un risinājumus agrojomā.”

Pēc jaunās uzņemšanas LIAA Madonas biznesa inkubatorā darbojas kopumā jau 29 inkubācijas programmas dalībnieki un 40 pirmsinkubācijas ideju autori, no kuriem 20 programmu noslēdz jau maija sākumā. Pašlaik visos LIAA Biznesa inkubatoros kopumā ir 701 dalībnieks - biznesa ideju autors vai uzņēmums. No tiem 249 pirmsinkubācijas programmā pārbauda savas biznesa idejas dzīvotspēju un 452 dalībnieki ir inkubācijas programmā. LIAA biznesa inkubatori var sniegt neatsveramu atbalstu Tava uzņēmuma izaugsmes lēcienam.

Papildu informācija:

 

LIAA Madonas biznesa inkubatorā

Blaumaņa ielā 3, Madonā

madona@liaa.gov.lv

Tālrunis: +371 62400907

 

Jaunākie notikumi

16
Apr
Meirānos (pie bijušajām mehāniskajām darbnīcām "Berlīne")

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.